Itämeri-Eskaaderi 2011 …Svaneke-Gdansk-Kaliningrad…

Marinerit ry järjestää avoimen moottorivene-eskaaderin eteläiselle Itämerelle. Matkalle otetaan mukaan paitsi yhdistyksen jäseniä myös uusia tulokkaita. Matka täyttää Marinerit ry:n jäsenyyskriteerit ja sen suorittaneet moottoriveneilijät saavuttavat jäsenkelpoisuuden. Matkan toteutuksessa hyödynnetään marinereiden kokemusta moottorivenematkoista ja osaamista satamista, huollosta ja reiteistä. Nyt avautuu alasta kiinnostuneille erinomainen tilaisuus päästä vaativalle venematkalle mukaan kokeneiden moottoriveneilijöiden seurassa.

Osallistujat jaetaan nopeusryhmiin siten, että osallistuminen tulee mahdolliseksi erityyppisillä moottoriveneillä. Matka ryhmitetään siten, että nopeusryhmät kokoontuvat matkan eri vaiheissa olevissa yöpymispaikoissa.

Eskaaderiin osallistuville tulokkaille järjestetään keväällä iltapäivän mittainen valmennuskurssi ja tapaaminen. Tällä käydään läpi niitä asioita, joita vakiintuneilla veneilykursseilla ei opeteta, mutta joiden hallitseminen on eduksi pitkillä, ulkomaille vievillä matkoilla.

Eskaaderi lähtee matkaan Korppoosta maanantaina 11.7.2011. Tätä ennen kokoonnutaan vene täydessä varustuksessa ja varastoin viikonlopun aikana Korppoon Verkanin vierassatamassa. Menomatka tapahtuu Ruotsin rannikkoa pitkin. Matka-aika Gdanskiin on 13 päivää, joista 10 ajopäivää. Menomatkan pituus on noin 620 meripeninkulmaa, joka tarkoittaa, että esimerkiksi 7 solmun nopeudella ryhmä ajaa keskimäärin 9 tunnin päiviä. Osallistuja voi lähteä matkaan myös muita aikaisemmin tai myöhemmin ja liittyä matkan varrella mukaan.

 

Itämeren eteläosassa tutustumme mm. Bornholmin saareen ja Puolan läntisiin rannikkoalueisiin, jonka jälkeen saavumme matkan kääntöpisteeseen Gdanskiin. Tutustumme vanhaan kaupunkiin viettäen siellä pari päivää.

 

Paluu tapahtuu Itämeren itärantaa pitkin ensimmäisenä kohteena Kaliningrad. Historialliseen kaupunkiin tutustumisen jälkeen jatkamme matkaa Liettuan, Latvian ja Viron kautta Suomeen.

 

Vaihtoehtoisena paluureittinä voidaan myös käyttää Ruotsin itärannikkoa, joka on suojaisampi ja siitä syystä matka on paremmin aikataulutettavissa. Käyntisatamat määräytyvät kummallakin reitillä tilanteen mukaan. Paluumatkan yhteydessä on myös mahdollisuus toteuttaa avomeriylityksiä sään ja olosuhteiden salliessa, mm. Gotlanti – Utö tai vastaavia.

 

Paluu Suomeen tapahtuu viikolla 32 eli johdettuun eskaaderiin on varattava 5 viikkoa aikaa. Nopeammalla veneellä tai ajamalla pitempiä päivämatkoja voi itsenäisesti kuroa aikaa lyhyemmäksi. Puola pidetään matkan tavoitteena, mutta matkan pienemmistä yksityiskohdista sovitaan eskaaderin keskuudessa.

 

Seuraavat Marinerit kuuluvat järjestelytoimikuntaan:

Eskaaderipäällikkö:       

Trygve Österman          trygve.osterman(at)scancons.fi

                 

Jäsenet:

Klaus Salkola                 klaus(at)salkola.eu

Satu Harkke                    satu(at)salkola.eu

Hannele Naatula            hannele.naatula(at)iki.fi

 

Järjestelytoimikunnan jäsenet vastaavat asian liittyviin tiedusteluihin. 

 

 

Aikataulu on laadittu siten, että marinerieskaaderi on Gdanskissa ICCY:n (International Council of Cruising Yachts) vuotuiseen tapaamisen aikaan 24. - 28.7.2011. Eskaaderin osallistujat voivat halutessaan osallistua ICCY:n tapahtumaan.

ICCY on kansainvälinen matkapurjehtijoiden yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kansainvälisiä lämpimiä ystävyyssuhteita veneilijöiden kesken. ICCY:n motto on ”The sea and the friends we make from it”. ICCY- kokoukseen osallistujille on varattu oma laituri vanhan kaupungin tuntumassa. Muille löytyy paikka vierasvenesatamasta. Tapaamisessa on luvassa korkeatasoista ohjelmaa tutustumisretkineen ja illallisineen.

ICCY:n tapahtumasta saa enemmän tietoa tästä.

 

Jos olet osallistumassa ensi kesän Gdanskin ICCY-ohjelmaan, ilmoittaudu 30.4. mennessä ja maksa samalla ilmoittautumismaksun (-maksujen) puolikas, niin selviät edullisemmalla hinnalla.

 

Ilmoittautumislomake, lomakkeen palautusohje ja maksuohje (mainittu ilm.lomakkeella) löytyvät täältä:

http://www.iccygdansk.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=167&lang=en

 

Kaikkien osallistujien pitää joka tapauksessa ilmoittautua 31.5. mennessä.

 

Kannattaa maksaa A-luokan (tai 31.5. mennessä C-luokan) osallistumismaksu. Hintaero on pieni, mutta B- ja D-luokan maksuihin ei kuulu Malborkin-linnan retkeä. Järjestäjät ovat saaneet sponsorin maksamaan osan em.retken kuluista, mistä syystä hintaluokkien välinen ero on jäänyt pieneksi.

 

Day 1 – Sunday (July, 24)
• Arrival to the yacht harbour in Gdańsk [from 4:00];
• Registration at Hilton Hotel ICCY Gdańsk office [from 9:00];
• Flag ceremony [17.00];
• Informal meeting of participants at Hilton Hotel [19.00].

Day 2 – Monday (July, 25)
• Guided walking tour in the Gdańsk Old Town [11.00];
• Meeting of all participants at the Maritime Museum/lunch. [18.00]

Day 3 – Tuesday (July, 26)
• ICCY Council meeting with the city officials of Gdańsk [10.00];
• Bus tour to Malbork castle. [10.45] Dinner at the castle

Day 4 – Wednesday (July, 27)
• ICCY Council Meeting [11.00];
• Bus tour Gdańsk Oliwa - Sopot - Gdynia [12.00];
• Formal dinner at Hilton Hotel. (formal dress code) [20.00]

Day 5 – Thursday (July, 28)
• Closing ceremony [11.00];
• Hand over of the ICCY flag to Estonian Yachtsmen.
• Yacht parade